źródło: pinterest.com, healthykids.com, alaantkoweblw.blogspot.com |
Walentynki to święto pozytywnych uczuć - miłości, przyjaźni. Niezależnie od tego czy się je obchodzi czy nie, dodanie małych walentynkowych akcentów stworzy z pewnością miłą atmosferę.
Prostym sposobem na nadanie potrawie walentynkowego charakteru jest dodanie składnika, który zabarwi danie na różowo lub czerwono (można rzecz jasna użyć barwnika spożywczego, ale po co skoro można zdrowo i smacznie). Najbardziej oczywiste jest użycie buraka lub malin. Poniżej zamieszczam linki do kilku wybranych przeze mnie zdrowych propozycji.
NA SŁODKO/OWOCOWO:
- omlet buraczano-gruszkowy
NA SŁONO:
- wegetariańskie buraczane burgery
- pesto buraczane
- kalafior w różowym sosie
- kalafior w różowym sosie
źródło: alaantkoweblw.blogspot.com i superhealthykids.com Buraczane pesto, warzywny bukiet, calzone i kalafior w różowym sosie. |
źródło:pinterest.com Podsmaż chlebek z wyciętym sercem na patelni i wbij w środek jajeczko. |
źródło:superhealthykids.com Kanapeczki, marchewka i papryka wycięte w kształt serca i rzodkiewkowe różyczki. |
- mini pizzowe serduszka
- walentynkowy bukiet warzywny
Jeśli masz gofrownicę to kwestia dania z sercem wydaje się oczywista(^_^)
Jeśli masz gofrownicę to kwestia dania z sercem wydaje się oczywista(^_^)
źródło:pinterest.com |
źródło:lifehacklist.com i eyecandy.nanakaze.net |
Smacznych Walentynek!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz